Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε γιατί έχει πιάσει άγχος το Δασκαλόπουλο για το τι θα ψηφίσουμε.
Ειδική ημερίδα διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη, για να παρουσιάσει στους Τούρκους επιχειρηματίες τα φιλέτα που προκύπτουν από το «ξεπούλημα» των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου.
Ανάμεσα στα άλλα έγινε λόγος και για τα ελληνικά νησιά, στην ημερίδα με τίτλο «Ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες».
«Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση», δήλωσε με τον πιο σαφή τρόπο ο Πάνος Πρωτοψάλτης, συντονιστής του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στους Τούρκους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», η Ελλάδα υπό την πίεση των δανειστών βλέπει στην Τουρκία μια εναλλακτική λύση αντί δυτικών επενδύσεων, ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Οι τιμές είναι χαμηλές και η Ελλάδα καλωσορίζει τους Τούρκους επενδυτές», γράφει η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τον επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Οι προτάσεις ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνουν λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις ενέργειας, ακόμα και αυτοκινητόδρομους.
Ο κ. Πρωτοψάλτης, στο περιθώριο της ημερίδας δήλωσε στη «Χουριέτ» ότι είναι σίγουρος πως «δεν θα υπάρξουν εμπόδια για τους Τούρκους επενδυτές οι οποίοι θα δηλώσουν ενδιαφέρον».
«Θα θέλαμε να δούμε την Botaş (την κρατική εταιρεία ενέργειας της Τουρκίας) να καταθέσει προσφορά για την ΔΕΠΑ», προσέθεσε.
Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Παπανικολάου, πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, τόνισε ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων: «Είναι σχεδόν αδύνατον να δανειστείς από ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή. Με συνεταίρους τουρκικές επιχειρήσεις, οι ελληνικές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από δάνεια Τούρκων δανειστών, ώστε να εξασφαλίσουν ρευστότητα».
«Οι δυο πλευρές του Αιγαίου ήρθαν πιο κοντά λόγω της οικονομικής κρίσης», προσέθεσε.
Σε «τιμή ευκαιρίας» και τα νησιά!!
Ο πρόεδρος του Invest in Greece, Άρης Συγγρός, πρότεινε την «αξιοποίηση» νησιών από Τούρκους επιχειρηματίες. «Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης κάποιων τμημάτων τους μπορούν να μεταβιβαστούν», είπε ο κ. Συγγρός, καλωσορίζοντας τις τουρκικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.
Ήδη ο Τούρκος επιχειρηματίας Adnan Nas έχει εκφράσει ενδιαφέρον για 8 ελληνικά λιμάνια.
«Αυτή είναι καλύτερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα», είπε από τη μεριά τους ο Selim Egeli, επικεφαλής του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι πολλές ελληνικές εταιρείας έχουν απευθυνθεί στον Οργανισμό για να βρουν πιθανούς Τούρκους συνεταίρους.Ο ΣΕΒ διοργάνωσε την ημερίδα σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας και την DEIK (Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας). Στην εκδήλωση πήραν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Πάνος Πρωτοψάλτης, ο Πρόεδρος του Invest in Greece Άρης Συγγρός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της McKinsey Γιώργος Τσόπελας, ο εταίρος της PWC Νικόλαος Πεγιώτης, o Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπανικολάου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια, τα οποία δεν υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Σχόλια με προσωπικές αναφορές, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, απορρίπτονται.